Nimble Storage voor Hyper-V

Gepubliceerd op vrijdag, 29 juni 2018

Als je ergens enthousiast over bent, deel je dit graag met anderen. Voor CJ2 een goede reden om op 27 en 28 juni een kennissessie over HPE Nimble Storage te organiseren die door tientallen geïnteresseerden is bezocht. De aanwezigen leerden onder andere over de werking, de voordelen en de support van Nimble Storage, die je via CJ2 kunt toepassen!

HPE Nimble Storage levert simpel gezegd alle voordelen van een Storage Area Network (SAN) zonder de traditionele nadelen hiervan. Het is gemakkelijk in gebruik, eenvoudig te beheren en voorzien van cloud-based support met een wereldwijde monitoring en rapportage die altijd up-to-date is. Bij CJ2 gebruiken we dit sinds enkele maanden voor ons HyperV platform en we zijn buitengewoon enthousiast.

Op niveau in het datahotel

De kennissessies over Nimble Storage zijn gegeven in het Data Hotel in Groningen en de CJ2 Datatoren in Hoogersmilde. Guido Trampe - sales specialist bij HPE - trapte de middag af met een introductie over Nimble Storage waarna zijn collega Jeroen Venema - storage architect bij HPE - het stokje overnam met een toelichting over en demonstratie van de architectuur van Nimble Storage.

CPU/memory: performance

HPE is tien jaar geleden al begonnen met de Nimble Storage start-up. Ze wilden dat mensen zich vooral kunnen bezighouden met applicaties en niet met het beheren van de infrastructuur. De missie van HPE was om iets bijzonders te doen met het leveren van performance. Hieruit is de gedachte ontstaan om in plaats van spinning disks en SD’s, CPU/memory te gebruiken voor de levering van performance. Zo kan media primair worden ingezet voor de levering van capaciteit en is het veel handiger en economischer geworden om te schalen: de toevoeging van capaciteit heeft geen invloed op de performance en wie meer performance nodig heeft, hoeft hiervoor niet meer capaciteit toe te voegen. Bovendien biedt de oplossing van Nimble Storage een erg lage latency voor applicaties. Klinkt goed toch?

Terugkijken?

Wil je meer weten over HPE Nimble Storage? Of ben je benieuwd hoe dit ook jouw applicaties kan versnellen? De kennissessie is op elk gewenst moment terug te kijken via YouTube. Je kunt ons natuurlijk bellen over hoe je de storage bij ons kan toepassen.

Aanmelden

Als je geen uitnodiging meer wilt missen, meld je dan even aan voor onze nieuwsbrief! Klik hier.