DirectAdmin de doorgroei partner van OnlineBouwers

In 2019 besloot eigenaar Martin Kok de naam van zijn bedrijf Skytz te veranderen in OnlineBouwers: “Ik wilde per se een Nederlandse naam en dat er in de naam staat wat je doet, zodat iedereen direct weet dat die jongens iets online bouwen”. Met een goed resultaat! OnlineBouwers is zelfs in de coronatijd stabiel gebleven en verwacht in 2021 een forse groei.

Less is more

OnlineBouwers focust zich op websites, webwinkels en (CRM) software. Duidelijk toch? Door het aanbod verder te specificeren, heeft Martin Kok een goede strategie ingeslagen. Er is bewust gekozen om OnlineBouwers te laten concentreren op deze drie producten. Martin over de wijziging: “Toen ik Skytz in 2007 begon deed ik echt alles zelf, van foto’s maken voor de website tot de socialmediakanalen opzetten. Ik merkte dat je van alles net een beetje doet en het kwam allemaal op mij terecht.”

Inmiddels werken er 4 medewerkers bij OnlineBouwers, inclusief Martin, waarbij de focus is gelegd op de sterke punten van OnlineBouwers. Juist voor de regionale klanten van OnlineBouwers, doen ze nog veel maatwerkomgevingen. Sommige trajecten duren een aantal dagen, soms wordt er meer tijd gevraagd en loopt een traject tot anderhalf jaar. “Geen enkele klant is hetzelfde als het gaat om de CRM, ze komen hier altijd binnen met de vraag of we een op maat gemaakt systeem kunnen maken”. OnlineBouwers is nu druk bezig een standaard CRM-softwarepakket te ontwikkelen, waarbij klanten zelf modules kunnen toevoegen die toepasselijk zijn voor de branche. Hopelijk kan dit volgend jaar in abonnementsvorm verkocht worden.

DirectAdmin de perfecte partner

Martin neemt sinds 2016 een DirectAdmin VPS af bij CJ2. Hij kwam bij CJ2 door Jan Tammeling, de sales manager van CJ2: “Ik ken Jan al jaren, kwam hem altijd een paar keer per jaar tegen op netwerkbijeenkomsten. Doordat je Jan vaak tegenkomt in persoon, ga je sneller met iemand in gesprek als je op zoek bent naar een nieuwe hostingprovider. Ik wilde graag met DirectAdmin werken dat wou bij mijn andere provider niet. De verhuizing was na een goed gesprek, snel geregeld.”

Martin is erg te spreken over het controle paneel van DirectAdmin: “Ik ben al sinds mijn 12e bezig met websites en het controle paneel van DirectAdmin is in die 20 jaar nog nooit veranderd, dat werkt voor mij heel prettig.” Toevallig heeft DirectAdmin het controle paneel sinds dit jaar een face-lift gegeven, maar de functionaliteiten blijven hetzelfde en ontzettend makkelijk in gebruik. Er zijn geen talloze update versies, waar in eens, alles op een andere plek staat. DirectAdmin wordt door Martin zeker aangeraden voor iedereen die iets met websites doet.

Hosting uitbreiding

De groei van OnlineBouwers is nu zo snel gegaan dat ze ook de hosting gaan opsplitsen. Tenslotte heeft een omgeving voor softwareontwikkeling en webshops, andere capaciteiten en performance nodig, dan een omgeving voor websites. “Sinds juni 2020 hebben we een nieuwe DirectAdmin VPS draaien bij CJ2 op het nieuwe Proxmox cluster. We kregen te vaak te horen van CJ2 dat onze eerste VPS te vol stond, blijkbaar zijn we een grotere klant dan ik dacht” zegt Martin lachend. “Belangrijkste vind ik dat geen enkele klant mij gaat bellen over de verbinding en de laadtijd die hapert. We moeten kwaliteit blijven leveren.”

Martin vindt het belangrijk dat hij CJ2 kan bellen als er wat is, een lokale hostingpartij met goede bereikbaarheid vind je niet zo snel meer: “Het gaat tegenwoordig allemaal via chat of e-mail, waarbij je vaak nummer 84 in de wachtrij bent dat heb je bij CJ2 niet. Via de telefoon kun je gelijk samen kijken waar het mis gaat. Het is goed dat je weet wie je aan de lijn gaat krijgen, wat voornamelijk Peter is en hoe hij je kan helpen.”

Wil je meer weten over OnlineBouwers, of over de diensten die CJ2 heeft geleverd? Klik dan op de linkjes in de tekst, of bel rechtstreeks met CJ2: 050-5714240.
Ik ken Jan al jaren door netwerkbijeenkomsten, ik wilde graag met DirectAdmin werken en dat kon bij CJ2. Daarnaast kan ik altijd Peter bellen voor support.
Martin Kok, eigenaar bij OnlineBouwers

Geleverde diensten

DirectAdmin server

Bel of mail vrijblijvend

Bezoek-/Postadres CJ2
De Deimten 11
9747 AV Groningen
Postbus 1546
9701 BM Groningen