Uniek virtueel platform met Ticketworks

Ongeveer vijf jaar geleden kwam Pieter van Gent, mede-eigenaar van Ticketworks, in contact met CJ2. Ticketworks was op zoek naar een andere hostingpartij doordat ze bij hun toenmalige hostingpartner niet de persoonlijkheid en het meedenken ervoeren die ze zochten. Via hun netwerk hoorden ze positieve verhalen over CJ2 en daar begon de mooie samenwerking tussen twee partijen die hun krachten bundelen.

Ticketing- en marketingsoftware voor de culturele sector

Ticketworks biedt software voor de culturele sector, voornamelijk voor theaters en poppodia. De software bestaat uit drie modules; een soepel kaartverkoop proces, de optie om gerichte marketingacties in te zetten en ondersteuning in het boekingsproces van de artiesten en de zalen. De drie modules kunnen los van elkaar ingezet worden; de keuze is aan de klant welke module(s) ze afnemen.

De samenwerking tussen Ticketworks en SPOT Groningen (voorheen De Oosterpoort en Stadsschouwburg) begon circa zes jaar geleden. Dit bekende muziekcentrum en theater in Groningen neemt alle modules van Ticketworks af: een mooi en uitdagend project. Om grote klanten zoals SPOT Groningen, maar ook o.a. Paradiso Amsterdam, Paard in Den Haag en DNK in Assen goed te kunnen bedienen is het belangrijk dat het platform waarop de websites en de software van Ticketworks draaien voldoende capaciteit hebben om piekmomenten in de kaartverkoop aan te kunnen. Een uitdaging en een stukje maatwerk waar Ticketworks een goede hostingpartij voor nodig heeft.

De samenwerking met CJ2

Vanaf het begin van de samenwerking biedt CJ2 een hostingplatform voor Ticketworks. Er waren meerdere dedicated servers in gebruik waar de software voor de verschillende theaters en poppodia op draaide.

Op een gegeven moment waren deze losse servers niet meer toereikend en moest er meer power komen om de continuïteit te kunnen waarborgen. CJ2 heeft samen met Ticketworks gezocht naar een oplossing die goed werkt en waar Ticketworks nog jarenlang mee vooruit kan. De oplossing is gevonden in het bundelen van vijf hostingmachines tot één groot virtueel platform. Een groot voordeel hiervan is dat er gemakkelijk capaciteit bijgeschakeld kan worden in het geval van piekmomenten.

In januari is gestart met het overzetten van alle losse platforms van de theaters en poppodia op het nieuwe gebundelde platform. In maart draaien alle platforms inclusief die van SPOT Groningen op deze nieuwe complete server omgeving. Dankzij het bundelen van de krachten van CJ2 en Ticketworks is er een mooie en innovatieve oplossing gekomen.

Pieter is dan ook erg tevreden over de samenwerking met CJ2. Hij geeft aan dat de lijnen altijd erg kort zijn en is blij met het goede contact en de geleverde kwaliteit. “CJ2 is altijd goed bereikbaar en toegankelijk en je voelt je er geen nummertje dankzij het prettige persoonlijke contact. Bovendien bevat CJ2 voldoende omvang om professionaliteit te leveren” aldus Pieter.

Wil je meer weten over Ticketworks, of over de diensten die CJ2 heeft geleverd? Klik dan op de linkjes in de tekst, of bel rechtstreeks met CJ2:050-5714240.

Bij CJ2 kan ik gewoon op de koffie gaan: de medewerkers zijn toegankelijk en goed bereikbaar.
Pieter van Gent, mede-eigenaar Ticketworks

Bel of mail vrijblijvend

Bezoek-/Postadres CJ2
De Deimten 11
9747 AV Groningen
Postbus 1546
9701 BM Groningen