Ons netwerk

Optimaal verbonden

CJ2 heeft een volledig redundant core-netwerk op 10Gbit/s. Routers en switches zijn dubbel uitgevoerd en fysiek van elkaar gescheiden.

Tevens is het netwerk via verschillende fysiek gescheiden landelijke glasvezelnetwerken verbonden met de wereld. Dit maakt dat het netwerk niet afhankelijk is van één leverancier. Omdat we uitsluitend werken met A-merken zoals Brocade en HP Procurve garanderen we maximale beschikbaarheid en minimale downtime.

Routing platform

De in totaal 11 routers wisselen externe en interne netwerkinformatie uit doormiddel van respectievelijk iBGP en OSPF. De belangrijkste routers nemen met behulp van VRRP elkaars functie over bij een calamiteit of onderhoud. Het colocatienetwerk wordt middels een 2-laags switchnetwerk met de routers gekoppeld. Rackspace klanten worden rechtreeks aangesloten op de routers zonder tussenkomst van switches.

Switching platform

Ons switchingnetwerk is twee-laags opgebouwd, waarbij elke top of rack-switch met twee core-switches is verbonden. Alle switches en routers zijn redundant met elkaar gekoppeld. Tussen rackswitch en router zijn er altijd minstens 2 paden die doormiddel van spanning tree (MSTP) geselecteerd worden.

Zie hieronder een grafisch overzicht van ons netwerk:

Bel of mail vrijblijvend

Bezoek-/Postadres
De Deimten 11
9747 AV Groningen
Postbus 1546
9701 BM Groningen