Administratiesysteem voor Internet Zwemscore Module

Het nieuwe zwemmen: administratieve en educatieve ondersteuning

Een administratiesysteem voor zwemlessen, dat door driekwart van de zwemscholen wordt gebruikt? Dat vraagt om betrouwbare ondersteuning. Door het succes van hun Internet Zwemscore Module, zocht Plan Plan Internet een manier om hun infrastructuur verder te professionaliseren. Met de dedicated servers van CJ2 kozen ze voor een solide oplossing.

Internet Zwemscore Module

De Internet Zwemscore Module is een systeem van Plan Plan Internet, dat al sinds 2000 door zwemscholen wordt gebruikt als veelzijdig administratief systeem. Bij Het Molenduinbad in Norg is de toepassing integraal onderdeel geworden van de zwemles, vertelt manager Joost Veenema. “We werken dagelijks met de tablet aan het bad!” Dat maakt lessen niet alleen leuker, maar bespaart ook kostbare tijd: “Het afmelden en inhalen van lessen, het signaleren van problemen bij leerlingen en het betalen: met Zwemscore is echt een efficiëntieslag gemaakt.”

De keuze voor CJ2

Plan Plan Internet had eerst hun omgeving op een andere locatie staan, maar toen hun hostingpartij groter werd koos het bedrijf ervoor om over te stappen. “Wij geloven in een persoonlijke aanpak naar onze klanten”, vertelt directeur Ton Seemann: “Daarom wilden we ook een betrokken hostingpartij, die weet wat er speelt binnen het bedrijf.”

Voor zwemscholen alleen al biedt Plan Plan Internet dertien verschillende modules, die met elkaar communiceren. Denk aan een kassamodule, personeelsadminstratie en een online kassasysteem. “Met zoveel gevoelige data zoek je een stabiele partij met korte lijnen. We hebben een paar keer per week contact met CJ2: ze hebben aan een half woord genoeg!”

Complete ondersteuning

CJ2 heeft destijds geadviseerd alle data te verhuizen naar de Groningse servers, voor een volledig redundante opstelling. Om de overgang naar de nieuwe servers soepel te laten verlopen, heeft CJ2 toen voorgesteld ook de migratie zelf op zich te nemen.

​CJ2 werd verantwoordelijk voor het opzetten en het beheren van het webcluster van Plan Plan Internet. “Door het gebruik van een firewall en een load-balancer, zorgen we dat alle data wordt gespreid over meerdere machines en voorkomen we overbelasting.”, vertelt Freddie Welvering van CJ2. Ook de systemen zelf zijn indertijd verzwaard, inclusief volledige support.

De samenwerking tussen CJ2 en Plan Plan Internet wordt ook door CJ2 als prettig ervaren. “Wij hebben de technische kennis”, vertelt Freddie: “maar Plan Plan Internet weet als geen ander hoe gebruikers met de applicatie omgaan. Zo leren we van elkaar.”

Specificaties:

  • Managed Dedicated Server (is basis, vervolgens configuratie op maat)
  • Windows Server
  • Microsoft SQL
  • IIS (Internet Information Services)
  • High Available (redundant)
  • Load Balancing
Wij geloven in een persoonlijke aanpak naar onze klanten. Daarom wilden we ook een betrokken hostingpartij, die weet wat er speelt binnen het bedrijf.
Ton Seemann, Directeur

Bel of mail vrijblijvend

Bezoek-/Postadres CJ2
De Deimten 11
9747 AV Groningen
Postbus 1546
9701 BM Groningen