ICT infrastructuur voor BoerenNatuur

Dagelijks werken er 300 medewerkers van agrarische collectieven in de cloud bij CJ2.

Een gigantische hoeveelheid dataverkeer is dagelijkse zaak voor BoerenNatuur. Voor het ondersteunen en beveiligen van de software en data werd daarom gezocht naar een betrouwbare hosting partner in het Noorden van het land en kozen ze voor de samenwerking met CJ2 vanwege haar uitmuntende beveiliging en grote data capaciteit.

De balans tussen natuur en landbouw is in de loop der jaren weggeraakt en moet terugkomen. Toen de overheid in 2015 een nieuw stelsel, Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer (ANLb), in het leven riep om de balans te herstellen werd BoerenNatuur met haar 40 collectieven verantwoordelijk voor de uitvoer. De collectieven zorgen onder andere voor een goed leefgebied voor akker- en weidevogels. Daarnaast onderhouden ze landschapselementen zoals houtwallen en singels. In de akkerbouwgebieden kom je tegenwoordig mooie bloeiende akkerranden tegen waar bijen en vele andere insecten baat bij hebben. Zo wordt er landelijk gewerkt aan een verbetering van de biodiversiteit.

Een eigen ICT infrastructuur

Door de nauwe samenwerking met de Nederlandse overheid, RVO en Europese Unie heeft BoerenNatuur te maken met veel belangrijke registraties en controles. In eigen beheer ontwikkelde de vereniging een ICT systeem genaamd SCAN-ICT, waar alle 40 collectieven mee werken. Er wordt veel gewerkt met geodata voor het vastleggen van de percelen en landschapselementen, dit wordt mogelijk gemaakt door leverancier Dacom. De registratie van deelnemers en het digitale dossier vindt plaats in het CRM systeem van SuperOffice. Deze modules zijn samengebracht in SCAN-ICT.  Hierin vindt de uitvoer, monitoring en verantwoording van het agrarisch natuurbeheer plaats. Zo wordt er door de 300 medewerkers van de collectieven dagelijks gewerkt en gemonitord wat er op het gebied van ANLb bij de deelnemers en op de percelen gebeurd.

Betrouwbare hostingpartner in het Noorden

Bert Wiekema, externe adviseur ICT bij BoerenNatuur: “Op dit moment zijn er 135.000 percelen in Nederland die in het ICT systeem staan en zo’n 10.000 grondeigenaren die meedoen met het stelsel. Door het berichtenverkeer met RVO wordt er duizenden keren per dag vanuit SCAN-ICT met RVO gecommuniceerd”. BoerenNatuur moest dan ook op zoek naar een betrouwbare hostingpartij die zoveel dataverkeer aan kan. Het hele ICT traject van BoerenNatuur is opgezet vanuit Noord-Nederland en daarom werd er gekozen voor een hostingpartij in het Noorden: CJ2.

Verbonden met de wereld

Het mooie aan CJ2 ten opzichte van andere hosting partijen is dat ze meedenken als er bijvoorbeeld een uitbreiding nodig is: dat is dan binnen een paar dagen gerealiseerd. “CJ2 is in staat om in ons groeiproces en verwachtingspatroon mee te gaan. Het datacenter van CJ2 op het Zernike terrein voelde betrouwbaar en is met 100% groene energie en een hoge mate van energie-efficiency een milieu vriendelijke locatie en verbonden met de wereld: precies deze cruciale wegen hadden wij met BoerenNatuur nodig” aldus Wiekema.

CJ2 host het gehele traject van BoerenNatuur met verschillende serversystemen. De volledige software en data staat bij CJ2 en ze ondersteunen dat BoerenNatuur en haar collectieven 24 uur per dag in de lucht kunnen zijn, met alle benodigde beveiligingen en processen. “Beveiliging is voor BoerenNatuur essentieel. We zijn dan ook heel blij dat CJ2 ISO 27001 gecertificeerd is en security -ook in het kader van AVG - waarborgt, dat heb je gewoon nodig”. De dienstverlening van CJ2 wordt voor het overgrote gedeelte geleverd vanuit het high available Hyper-V cluster. De data wordt opgeslagen op de Nimble Storage oplossingen. Naast het Hyper-V platform levert CJ2 ook nog Dedicated Server capaciteit aan BoerenNatuur: downtime is daarmee nagenoeg uitgesloten terwijl de omgeving flexibel kan meegroeien met de groei van BoerenNatuur.

CJ2 is erg blij met BoerenNatuur als klant die net als CJ2 duurzaam ondernemen en milieu hoog in het vaandel heeft staan. “Het is toch geweldig dat wij als CJ2 mee kunnen werken aan een gezonde en leefbare wereld waar oog is voor biodiversiteit en natuur” aldus Jan Tammeling van CJ2.

We zochten een hostingpartij die meer doet dan alleen de hardware beschikbaar stellen: we zochten een partij die met ons meedenkt en milieu en security hoog in het vaandel heeft staan. Dit hebben we bij CJ2 vanaf dag één ervaren.
Bert Wiekema, externe adviseur ICT bij BoerenNatuur

Bel of mail vrijblijvend

Bezoek-/Postadres CJ2
De Deimten 11
9747 AV Groningen
Postbus 1546
9701 BM Groningen