Is een Hybride Cloud het antwoord op een betere performance?

Van server apparatuur in je kantoorruimte, tot alles in de cloud. Is er een gulden middenweg? HTX Automatisering denkt van wel!

Hoe koppel je zware applicaties aan de onlineomgeving? Bijvoorbeeld 4K-video’s rechtstreeks laten afspelen vanaf de cloud. Zonder haperingen en direct up- of downloaden. Of Microsoft Teams via de cloud voor overleg op afstand? HTX Automatisering heeft een concept bedacht waarbij de hybride cloud de beste performance geeft voor thuiswerkers, ontwerpers of digifanatisten. Denny Schadenberg (Sales) en Manuel Schuurman (Directeur) leggen uit waarom Hybride het antwoord is!

Ambitieus

Wanneer het gaat om complexe IT-vraagstukken, dan klop je aan bij HTX Automatisering in Leek. Al meer dan 25 jaar ontzorgen zij klanten, variërend van Zzp'ers tot grote organisaties met 1500 werkplekken. Met een deskundig team van 52 medewerkers kunnen ze elk IT-vraagstuk beantwoorden en ondersteuning bieden. HTX gaat altijd voor de langetermijnrelatie met de klant, waarbij er altijd een passend advies wordt gegeven door technisch capabele mensen.

Sinds 2019 is Manuel directeur van HTX en verantwoordelijk voor de afdelingen die zich o.a. bezighouden met IT-projecten, Servicedesk en beheer: "Ik heb zelf een technische en sales achtergrond, waardoor ik samen met het team, altijd het juiste weet aan te bieden. Ik moet bij elke beslissing er 100% achter staan en zeker weten dat we het als bedrijf aankunnen. Anders laat ik de jongens over de kop werken en daar hou ik niet van. Mijn compagnon John Barelds is verantwoordelijk voor het detacheren van onze IT-professionals bij klanten op locatie. Door de combinatie van diensten en detacheringen kunnen we de markt goed bedienen."

De omslag

Manuel over de omslag: “We zien de verschuiving allang gaande: van alle back-end apparatuur fysiek op kantoor, naar volledig werken in de cloud. Hierbij is er veel vraag naar Azure en Office365 oplossingen.”

HTX beantwoordt deze vraag vanuit klanten en biedt het hybride cloud concept aan: daarbij werken gebruikers in de cloud en kunnen ze gebruikmaken van alle Office365 componenten samen met Azure, een SAAS-oplossing. Eventueel kunnen zwaardere applicaties, die van invloed kunnen zijn op de performance van de omgeving, fysiek op de klantlocatie gerealiseerd. Met de hybride cloudoplossing kan HTX een goede performance en continuïteit van dienstverlening waarborgen.

Rode draad

Om voor een (potentiële) klant de verandering naar een Hybride of Cloud omgeving te realiseren, stopt HTX veel tijd en energie in het kennismakingsproces. De rode draad van een bedrijf (de “core business”) moet kraakhelder zijn om de IT-oplossing zo passend mogelijk te maken. “Onze mannen vinden het fantastisch om iets moois te bouwen voor klanten”, zegt Manuel. “Veel klanten hebben op het gebied van automatisering te maken met diverse leveranciers. Vanuit HTX leveren wij als single point of contact toegevoegde waarde door de onderlinge afstemming met deze partijen op te pakken en daarmee klanten te ontzorgen.”

Advies

Denny: “We moeten zelf ook scherp zijn, blijven trainen en ons certificeren met betrekking tot nieuwe ontwikkelingen, zodat we de klant het beste advies kunnen geven. Waarom werkt bij de ene klant een Cloud omgeving wel en is bij de andere klant een Hybride omgeving een betere oplossing?” Als er voor een dedicated cloudomgeving wordt gekozen, dan adviseert HTX de klant, de apparatuur bij CJ2 in het datacenter te plaatsen. Zodat je als bedrijf weet waar je apparatuur staat en wie het beheert. Een belangrijk onderwerp in de snel veranderende wereld van privacy, datagevoeligheid en toegang tot gegevens.

Samenwerking CJ2

HTX heeft 10 jaar geleden de eerste diensten afgenomen bij CJ2. Begint met één rack, maar breidt zich dan uit naar een volwaardig grote IAAS-oplossing. “We werken al jaren graag samen met CJ2” zegt Denny. “Er zijn korte lijnen en je kunt op een hoog niveau sparren of brainstormen over oplossingen voor de klanten”. Manuel vult aan: “We zijn ook druk bezig met de ISO27001 certificering, maar het is handig als de leverancier al gecertificeerd is”. Denny en Manuel zijn erg te spreken over de behulpzaamheid en kundigheid van Freddie, Jan en Jeroen. “Je hebt altijd persoonlijk contact en krijgt het juiste advies”.

Wil je meer weten over HTX Automatisering? Klik dan hier!

Er zijn korte lijnen en je kunt op een hoog niveau sparren of brainstormen over oplossingen voor de klanten.
Denny Schadenberg, Sales bij HTX Automatisering

Bel of mail vrijblijvend

Bezoek-/Postadres CJ2
De Deimten 11
9747 AV Groningen
Postbus 1546
9701 BM Groningen