HyperConverged Infrastructuur met Nutanix

Gepubliceerd op vrijdag, 25 mei 2018

Tijdens een kennissessie over Nutanix laat Arnoud Postma van FlexVirtual je graag zien waar de mogelijkheden van HyperConverged oplossingen liggen.

Gartner heeft Nutanix aangewezen als marktleider in het Gartner Magic Quadrant voor een HyperConverged Infrastructuur (HCI). Wat is er eigenlijk zo bijzonder aan oplossingen met Nutanix? En heb je deze cloud-based infrastructure al eens in actie gezien?

Achtergrond van Nutanix

Met een achtergrond in cloudcomputing en virtualisatietechnieken, heeft Nutanix een uitgebreid aanbod om Cloud Infrastructure makkelijker te maken voor uiteenlopende bedrijven. Een organisatie zou zich niet bezig moeten houden met alle kleine onderdelen van de IT, maar simpel moeten kunnen inloggen en gaan! "One click go!" is de slogan van Nutanix voor hun.

Voordelen van Web-scale Converged Infrastructure

De kracht van web-scaling is dat je altijd een failover oplossing hebt. Valt één onderdeel uit, dan zorgt het systeem ervoor dat je automatisch overschakelt naar een andere server. Dit is hetzelfde systeem waar Nutanix gebruik van maakt voor hun HyperConverged Infrastructuur (HCI). Daarnaast worden voordelen van verschillende webhostingtechnieken samengevoegd in één systeem:

  • Makkelijk up- of downgraden in resources,
  • Niet afhankelijk van grote partijen zoals Amazon,
  • In control over je eigen privacy instellingen,
  • Alle intelligentie zit in de software, dus geen onnodig dataverbruik of te veel mensen in een IT-team,
  • Automatische monitoring en reparatiesysteem voor problemen,
  • Alles blijft eenvoudig en simpel voor de eindgebruikers.

Je bespaart op alle losse onderdelen van de IT, die vaak veel tijd en veel energie kosten om het te onderhouden. Als IT-manager is het systeem makkelijk over te dragen naar een collega, door het eenvoudige systeem van inloggen en gaan.

Gebruik van Nutanix

De Distributed File System van Nutanix is alleen compatible met vSphere, KVM of Hyper-V omgevingen. Maar na koppeling is Nutanix goed te gebruiken voor datamanagement, Disaster Recovery as a Service, Mobile Device Management en voor het beveiligen van bedrijfsapplicaties. Daarnaast is Nutanix makkelijk te koppelen aan de On Premise omgeving, voor een snelle overdracht van bestanden.

Je krijgt uitgebreide statistieken terug van de node van Nutanix, waarbij je direct inzicht krijgt in je latency, bandwidth of de capaciteit van het cluster.  Naast analytische gegevens, kun je in de portal terugkijken of het systeem zelf risico's heeft kunnen traceren en heeft kunnen oplossen. Waardoor je infrastructuur automatisch gezonder en efficiënter ingezet wordt.

Terugkijken?

Wil je meer weten over Nutanix? Of ben je benieuwd of HyperConverged Infrastructuur iets voor jou is? De kennissessie is op elk gewenst moment terug te kijken via YouTube. Je kunt ons natuurlijk bellen over meer informatie, klik hier!

Team CJ2 bedankt alle deelnemers, de gastheren, kijkers en natuurlijk Arnoud Postma voor het delen van zijn kennis en oplossingen.