Managementplatform voor cloud met NETGEAR

Gepubliceerd op vrijdag, 08 maart 2019

Ondernemers uit het MKB geven aan dat ze behoefte hebben aan 24/7 beheer op afstand; het aantal apparaten groeit en wifi moet gewoon altijd goed werken. Het is tegenwoordig dan ook niet meer weg te denken uit de digitale wereld: werken in de Cloud!

Ondersteuning op afstand

De diensten die hiervoor beschikbaar zijn, zijn over het algemeen geweldig geregeld: ze zijn 24/7 beschikbaar en de infrastructuur van de providers is goed uitgevoerd. Helaas hebben al deze diensten ook bepaalde afhankelijkheden die lokaal bij de klant zitten, wat het lastig maakt om op afstand snel een oplossing te bieden.

Het is daarom belangrijk dat het netwerk van de klant voldoende is ingeregeld op deze diensten op het gebied van beschikbaarheid en performance. Want wat als er op het netwerk van de klant een probleem ontstaat? Dan wil je zo snel mogelijk kunnen schakelen om het snel en effectief op te lossen. Maar hoe doe je dit wanneer jij niet op locatie bij de klant aanwezig bent?

CJ2 host veel klanten die gebruik maken van verschillende soorten cloudopstellingen. Omdat CJ2 gebruik maakt van NETGEAR apparatuur, hebben wij Sergio Mandos en Eric Lindeman van NETGEAR uitgenodigd. Zij praten iedereen bij over hun producten in een kennissessie op 7 maart jl. in de CJ2 Datatoren in Hoogersmilde.

Managementoplossing

“NETGEAR heeft hier een oplossing voor bedacht. Een Insight PRO Cloud platform voor het op afstand monitoren en beheren van hardware en het kunnen leveren van managementrapportage.”, vertelt Sergio Mandos, accountmanager bij NETGEAR. “Voor resellers is het mogelijk om het managementplatform als extra dienst aan te bieden aan hun klanten. Het grote voordeel ervan is dat eventuele problemen op afstand opgelost kunnen worden, dat scheelt tijd én geld.”

Uitbreiding van het netwerk

Naast het beheer van het netwerk is ook de mogelijkheid tot uitbreiding een belangrijk punt voor ondernemers. Stacking (stapelen) van switches biedt dan een goede oplossing. Eric Lindeman, sales engineer bij NETGEAR, praat de toehoorders bij over de mogelijkheden van stacking. “Er zijn stacking mogelijkheden voor Mkb’ers tot bedrijven die aan bijvoorbeeld datamining doen, met een vermogen van 10G en 46 poorten.”, aldus Eric. CJ2 gebruikt deze stacks ook in alle drie de datacenters.

"Het combineren van stacking en managementsoftware bespaart tijd en geld en zorgt voor een betere performance van het netwerk." aldus Eric Lindeman, sales engineer bij NETGEAR.

Meer informatie of terugkijken?

Wil je meer weten over het managementplatform? Of ben je benieuwd naar de oplossingen die stacking kan bieden voor jouw klanten? De kennissessie is op elk gewenst moment terug te kijken via YouTube en Facebook.

Mocht je graag meer informatie willen over de mogelijkheden van het managementplatform van NETGEAR of heb je interesse in een training, neem dan contact op Eric Lindeman via elindeman@netgear.com

Aanmelden

Als je geen uitnodiging voor een gratis kennissessie meer wilt missen, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Daarnaast is een kennissessie ook een uitgelezen kans om een kijkje te nemen bij één van onze datacentra: Data Hotel Groningen, CJ2 Datatoren Hoogersmilde of NLDC Datacenter Groningen.

Team CJ2 bedankt alle deelnemers, de gastheren, kijkers en natuurlijk Sergio Mandos en Eric Lindeman voor het delen van hun kennis en oplossingen.