Virtueel Datacenter

Volledig online datacenter

Heb je meerdere virtuele servers nodig maar wil je geen tijd besteden aan zaken als hardware, onderhoud, software updates, back-ups en netwerkconfiguratie? Dan is een Virtueel Datacenter de perfecte oplossing.

Een virtueel datacenter bestaat uit 1 of meer virtuele machines (VM’s). Deze worden door ons ondergebracht op 1 of meerdere, van onze High Available clusters en worden, indien gewenst, onderling met elkaar verbonden via redundante verbindingen binnen het netwerk van CJ2.

De virtuele servers worden ingericht naar jouw wensen, het beheer kan je vervolgens volledig aan ons over laten (managed) of, indien je zelf over de nodige technische kennis beschikt, onbeheerd naar eigen inzicht (unmanaged). Een mix van managed en unmanaged diensten is ook mogelijk.

De techniek

CJ2 beschikt over meerdere High Available clusters, ondergebracht op meerdere datacenterlocaties. Via onze eigen verbindingen kunnen deze opstelling makkelijk aan elkaar worden gekoppeld. Zie ook onze uitleg over het Open Source of Hyper-V cluster.

Wil je weten wat wij allemaal kunnen bieden op het gebied van IaaS? Kijk dan ook eens bij maatwerk. Hieronder geven een aantal voorbeelden van gebouwde clusters:

Voorbeeld 1 (Open Source):

Is de uptime van jouw webbased applicatie van essentieel belang voor je bedrijf? Met onderstaande opstelling behoort downtime tot het verleden!

  • 2x Loadbalancer met HaProxy
  • 2x Webserver met NGINX
  • 2x Databaseserver met MariaDB (galera)
  • 2x Bulk storage server

Voorbeeld 2 (Mix van Open Source en Hyper-V):

Je volledige online omgeving maximaal beveiligd? De onderstaande opstelling geeft deze zekerheid.

  • Internetontsluiting beveiligd door ons Fortigate cluster
  • 1x Loadbalancer met HaProxy (opensource)
  • 2x Webserver met Microsoft IIS (HyperV)
  • 2x Database server met Microsoft SQL (HyperV)
  • 1x Webserver met Apache & PHP webserver (opensource)
  • 1x Mailserver met DirectAmin controlpanel (opensource) met integratie van ons CJ2 barracuda spamfilter
Staat jouw gewenste oplossing hier niet tussen? Deel je wensen met onze sales afdeling via 050-5714240 en we zoeken voor jou een passende oplossing!

Hypervisor naar keuze

CJ2 ondersteunt ESXi, Proxmox, Hyper-V

Bescherming

Bescherm de cloud met onze Fortigate Firewall Cluster, voor optimaal gebruik

Geen zorgen over hardware

Het volledige platform is voor jou beschikbaar en maak je niet druk om de onderliggende hardware.

24x7 Monitoring

Wij onderhouden en monitoren jouw platform 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Bel of mail vrijblijvend

Klantervaringen

Realtime communicatie met WeSeeDo en Ellie Telecom

Tijdens een netwerkbijeenkomst kwam Iebele Otten, eigenaar en directeur van WeSeeDo en Eilie Telecom, in gesprek met Jan Tammeling, één van de accountmanagers van CJ2. Daar begon het idee om WeSeeDo en Eilie Telecom van Amsterdam naar Groningen te verhuizen. Iebele dacht er al eerder aan om de overstap te maken, maar de infrastructuur tussen Amsterdam en Groningen was hier in het verleden nog niet klaar voor; hakkelende telefoongesprekken wilde hij natuurlijk voorkomen. Na een paar gesprekken met Jan was Iebele overtuigd en stapte over naar CJ2.

Lees hier meer..