Unigarant verzekert zichzelf van een veilige en betrouwbare datacenter

Gepubliceerd op vrijdag, 26 juli 2019

Dataopslag is hot. Er zijn talloze datacenters in Nederland, maar wat maakt dat een datacenter geschikt is voor jouw data? Veiligheid, milieu, een prettige partner om mee samen te werken... Zomaar kenmerken die meteen bovenkomen, maar zelfs minder voor de hand liggende scenarios, zoals waterrampen, zijn belangrijk.

Unigarant is gevestigd in Hoogeveen en is dé innovatieve verzekeraar en dochteronderneming van de ANWB. Unigarant verhuist één van haar datacenters in het najaar naar een meer geschikte omgeving in de datatoren van CJ2 in Hoogersmilde. Hiermee is de data niet alleen dichtbij huis, maar ook veilig; het datacenter in de toren bevindt zich bijvoorbeeld ruim boven NAP, waardoor de data bij waterrampen veilig is. Unigarant is de tweede verzekeringsmaatschappij die zich vestigt in de CJ2 datatoren.

Transitie naar een nieuw datacenter

 “Vanaf het eerste moment gaf CJ2 ons het vertrouwen dat ze kwaliteit leveren en pragmatisch te werk gaan,” aldus Peter Leever van Unigarant: ”De komende maanden werken we samen met CJ2 en de netwerkbeheerder aan het omleggen van alle netwerkverbindingen van ons kantoor in Hoogeveen naar de datatoren in Hoogersmilde. In het najaar kan dan de daadwerkelijke transitie plaatsvinden naar het hoogwaardige datacentrum van CJ2. Bovendien spreekt het groene karakter van de CJ2 Datatoren ons erg aan.

Ervaring dicht bij huis

Unigarant kiest er bewust voor om kennis en ervaring dichtbij huis te zoeken. Peter vult aan: “CJ2 is prima in staat om dit in te vullen: het bedrijf levert al ruim 15 jaar lang goede en betaalbare datacenter- en colocatiediensten in de regio.” Met het faciliteren van een datacenterruimte voor Unigarant is aan dit klantenbestand een mooie naam toegevoegd.

Heb je ook plannen om je datacenter te verhuizen? Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden, wij adviseren je graag.