Uitbreiding datacentercapaciteit CJ2 Datatoren

Gepubliceerd op dinsdag, 25 februari 2020

CJ2, één van de grootste zakelijke hostingproviders in Noord-Nederland, heeft onlangs haar tweede datavloer in de telecom- & datatoren van Cellnex in Hoogersmilde in gebruik genomen. Hiermee komt zij tegemoet aan de toenemende vraag naar betaalbare colocatie- en datacenterdiensten in de regio.

CJ2, een regionale partner

Toen CJ2 in 2002 begon, was het aantal datacenterdienstverleners beperkt tot één grote speler in het westen van Nederland. In de noordelijke provincies was er grote behoefte aan een regionale partij die betaalbare colocatie- en datacenterdiensten aanbood. Vanuit de gedachte: “het kan altijd beter” ontstond CJ2. Inmiddels is zij uitgegroeid tot één van de grootste zakelijke hostingproviders in het noorden.

CJ2 kenmerkt zich door haar persoonlijke en eerlijke benadering naar de zakelijke markt. De dienstverlening van CJ2 omvat onder andere datacenterdiensten, virtualisatie- en cloud-diensten, een groot aantal beheerde diensten, zoals managed hosting en diverse netwerkdiensten.

Cellnex en de CJ2 Datatoren 

Sinds 2015 is CJ2 gevestigd in de telecom- & datatoren van Cellnex in Hoogersmilde, ook wel bekend als het voormalig Zendstation.

Jan Tammeling, Sales Manager bij CJ2: “Een belangrijke reden om voor de telecom- & datatoren van Cellnex te kiezen, is het feit dat we onze datacentercapaciteit flexibel kunnen uitbreiden. Elke vloer kan volledig naar onze eigen wensen als private floor worden ingericht tot volwaardig datacenter.  Daarnaast beschikt de toren over een noodstroomvoorziening met een enorme capaciteit, voldoet de locatie aan alle ontwerpeisen van de Tier III Classificering en is de kwaliteit onder andere geborgd door de ISO certificering. Bovendien is de toren gelegen boven NAP en buiten het aardbevingsgebied.”

Eigen privé datavloer, corridor of rackspace

De nieuwe vloer is opnieuw voorzien van de nieuwste technologieën. Zo zijn alle racks van het Duitse bedrijf Rittal en worden deze geïnstalleerd door Rovitech. De racks zijn altijd beveiligd met een codeslot en sleutel, het netwerk is redundant en er zijn werkplekken beschikbaar, voorzien van WiFi.

De extra capaciteit biedt bedrijven de mogelijkheid voor het huren van een volledige datavloer. Ook is het mogelijk om een derde, half of volledig rack af nemen. Bovendien is de CJ2 Datatoren in te zetten als ‘twin’ locatie van een van de CJ2 datacenters in Groningen, door dark fiber of ethernet.