Project Antratek: De transformatie van een webshop deel 4

Gepubliceerd op donderdag, 17 oktober 2019

Als je een nieuwe website gaat maken dan is een goede voorbereiding het halve werk. Dat vertelde Vincent ons de vorige keer. Met deze voorbereidingen zijn de technische partij van Antratek en CJ2 aan de slag gegaan.

 

Werk aan de (web-)winkel

Allereerst is er natuurlijk de structuur van de website. Die moet staan als een huis. Daarnaast zijn er meerdere plug-ins aangeschaft, zoals bijvoorbeeld ERP-software, die stuk voor stuk geconfigureerd moeten worden. Er is dus genoeg te doen.

De juiste server kiezen

De webshop gaat draaien op een Magento 2 platform en dat vereist een goede server. Het is daarom belangrijk om te checken of je huidige server nog wel voldoende capaciteit heeft. Want je wilt natuurlijk wel dat je webshop altijd optimaal functioneert.  Magento 2 werkt met laatste versie van PHP. Dit vereiste voor Antratek een nieuwe server, die gelijk ook sneller en goed beveiligd is.  Daarom heeft Antratek samen met CJ2 een voorstel uitgewerkt. “CJ2 dacht heel erg goed mee over de prestatie-/kostenverhouding”, vertelt Vincent. De eerste server die ze voorstelden was een standaard dedicated server, een HPE DL360Gen8 met twee Intel Xeon E-52697v2 12 Core Processoren, die goed presteert voor de wensen van Antratek. De kosten voor deze server zijn lager, omdat het een ouder model betreft.

Futureproof maar toch betaalbaar

Maar één van de dingen die Vincent heel erg belangrijk vindt, is de laadtijd van de webshop. Deze moet het absolute minimale zijn. Daarom heeft Antratek uiteindelijk de keuze gemaakt voor de nieuwste generatie, een HPE Proliant DL360Gen10 server met Full Flash Storage en twee Intel Xeon Scalable Gold 6262 12 Core Processoren. Sneller dan nu noodzakelijk is, maar daardoor wel toekomstproof. Deze dedicated server is zo sterk dat de huidige website, de testwebsite én de nieuwe website er op kunnen draaien. Eind oktober wordt de server opgeleverd. De eerste stap is dan om de huidige website hierop over te zetten.

Begeleiding tijdens het hele proces

Vincent is erg blij met CJ2. “Bij de keuze voor een andere server hebben ze mij steeds heel erg goed geïnformeerd en begeleid. Ook hebben ze steeds afgestemd met de ontwikkelaars van de website. Niet onbelangrijk, ze durven me tegengas te geven als ik weer eens veel meer wil dan nodig is. Want ik ben nu eenmaal een nerd.”