Project Antratek: De transformatie van een webshop deel-3

donderdag, 01 augustus 2019

In de vorige update vertelden we dat in de voorbereiding voor het bouwen van de nieuwe website voor Antratek o.a. een aantal mock-ups zijn uitgewerkt door NewGen. Vincent, eigenaar van Antratek legt uit hoe ontzettend belangrijk deze voorbereidende fase is.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Wil je dat je website/webshop goed functioneert en de gewenste resultaten oplevert dan is het raadzaam om genoeg tijd uit trekken om een goed doordacht plan te maken. Wat wordt je strategie, welke marketingdoelen heb je en wat wordt de look & feel van je site? Deze gegevens vormen de basis van je briefing aan de websitebouwer.

Visualisatie van de plannen

Aan de hand van de briefing maakt de websitebouwer de mock-ups. “Dit zijn hele belangrijke basisstappen. Want alle functies die op papier gezet zijn worden nu visueel gemaakt. Aan de hand van de juiste mock-ups worden uiteindelijk de codes geschreven voor het maken van de website” vertelt Vincent. Verder geeft Vincent aan dat het belangrijk is om het door jou bedachte design van je website voor te leggen aan anderen; spreekt het aan, is de opbouw logisch? Voor Antratek is op dit moment 98% van de grafische indeling voor de homepage gereed en de laatste afbeeldingen voor de productpagina’s volgen binnenkort. Hiermee verloopt alles nog helemaal volgens planning.

Het kiezen van de optimale server

De volgende stap wordt dan het testen van wat er bedacht is. Werkt alles zoals verwacht of moet er nog bijgeschaafd worden? Nog deze zomer begint NewGen met het daadwerkelijk bouwen van de nieuwe website. Vincent licht toe: “Het bouwen gebeurt in fases. Eerst wordt de basis gebouwd en daarna worden er steeds modules toegevoegd. Tussentijds vinden er testen en eventuele aanpassingen plaats. Zo hebben alle modules standaard functionaliteiten, maar de website wordt natuurlijk maatwerk.” Op basis van het websitetemplate gaat CJ2 vervolgens samen met NewGen in kaart brengen aan welke specificaties de nieuwe server moet voldoen, zodat de site bij livegang optimaal presteert.

We houden je op de hoogte

Nieuwsgierig hoe dit proces verder verloopt? We houden je graag op de hoogte. Regelmatig kun je hier een update vinden. Hou ons dus goed in de gaten via FacebookInstagramTwitterLinkedIn of natuurlijk onze website!