Nieuwe dienst: VEEAM Cloud Connect

Gepubliceerd op donderdag, 26 november 2020

Geen gedoe meer met externe harde schijven of tapes

Bij CJ2 is het nu mogelijk om jouw VEEAM omgeving te koppelen aan een off-site back-up oplossing, via VEEAM Cloud Connect. Laat onze VEEAM engineers jou ondersteunen en adviseren in een vernieuwend proces.

Van analoog naar digitaal

Tegenwoordig zijn er nog veel bedrijven die een back-up van de gehele omgeving opslaan op een externe harde schijf of via tapes op locatie of in het datacenter. Hiervoor is veel menselijk handelen nodig, erg foutgevoelig en niet te vergeten, tijdrovend voor een paar ongelukkige medewerkers.

Daarnaast is de back-up niet volledig met real-time informatie en ben je ook afhankelijk van de locatie. Wanneer je Jannie of Piet niet meer met de externe harde schijf in de tas over straat wilt laten gaan, is het mogelijk om bij CJ2 een VEEAM pakket af te nemen. Een back-up via de cloud gaat natuurlijk veel makkelijker.

DRaaS

Als je als bedrijf niet gebruik maakt van schijven of tapes, dan kan VEEAM alsnog een goede oplossing zijn. Want naast dat het cloudbased is, werken we ook met Disaster Recovery as a Service. Dan draait er een ‘live’ versie van jouw data, off-site in de cloud bij CJ2, op ons platform. Waardoor er minimaal dataverlies is bij een calamiteit.

Stel je hebt een webshop, met een uitgebreid CRM en marketingautomation systeem. Helaas ben je doelwit geworden van ransomware en is al jouw data gelocked. Met VEEAM Cloud Connect en de DRaaS oplossing van CJ2, ben je binnen enkele ogenblikken weer online en kun je verder met de bestellingen die tot op een paar minuten voor de lockdown zijn gedaan en verlies je geen zicht op websitebezoekers & prospects. Omdat het cloudbased is, kun je ook op elke locatie verder.

Wie is VEEAM?

VEEAM is een wereldwijde marktleider op het gebied van cloudbased, off-site back-up oplossingen, misschien heb je ze voorbij zien komen tijdens de Big Data Expo webinars. Momenteel zijn ze goed vertegenwoordigd in Europa, wat voor ons reden was eens dieper in de oplossingen te duiken.

Nederlandse veiligheid

De back-up draait op ons platform in Nederlandse datacenters, waardoor je geen zorgen hoeft te maken over buitenlandse overheden die toegang willen verschaffen tot jouw privacygevoelige data. Daarnaast is CJ2 ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd, waardoor wij verplicht zijn jouw informatie extra goed te beveiligen.

Bekijk de VEAAM diensten hier.