Jouw data veilig, beschikbaar en oneindig schaalbaar met Ceph

dinsdag, 27 maart 2018

Maak je gebruik van een DirectAdmin, Plesk, Magento of Linux Server? Dan hebben we goed nieuws. Vanaf nu is ons nieuwe high-available en high-performance platform voor Linux en andere open source gebaseerde virtuele serverproducten operationeel!

Optimale schaalbaarheid, flexibiliteit en zonder single-point-of-failure

Bij de realisatie van het nieuwe serverplatform hebben we gekozen voor Ceph. Dit robuuste platform is schaalbaar, zelfsturend en corrigerend zonder dat er een single point-of-failure te bekennen is. De hardware van het cluster bestaat uit HPE Proliant servers met recente processoren uit de Intel E5-serie met Proxmox als managementlaag.

Ceph is een open-source distributed storage systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat meer dan de helft van de fysieke nodes of schijven tegelijk kan uitvallen zonder dat er voor jou ook maar iets van dataverlies optreedt. Hoe dat komt? De techniek ziet alle schijven in het cluster als het ware als één grote RAID-set (redundant array of independent disks). Omdat alle data in drievoud is gedupliceerd over het volledige cluster, zijn er altijd voldoende replica’s beschikbaar en blijft alle data ook tijdens een uitval gewoon toegankelijk.

Extra voordelen voor open-source webhosting en Magento webshops

In tegenstelling tot traditionele storage, waar de fysieke opslaglimiet de beperking is, is Ceph oneindig schaalbaar, zonder noodzaak van migraties. De beschikbare performance is minstens die van een SSD schijf, wat direct merkbaar is in de responstijd van websites- en shops. Specifiek voor Magento webshops kunnen wij de performance van de virtuele server nog verder optimaliseren. Door onze tooling ervaar je een nog betere performance, grotere gebruiksvriendelijkheid, hogere conversie en een verbetering van de Google-ranking.

Schaalbaarheid is het sleutelwoord bij dit nieuwe platform: up- en downgraden zonder downtime. Binnenkort kunnen we jou ook meer gereedschappen bieden om zelf servers uit en aan te zetten, de console in te zien, een nieuw OS uit te rollen of zelfs de specificaties aan te passen. We houden je hiervan op de hoogte.

Ceph voor jouw shop, hostingdienst of (web)applicatie?

Uiteraard willen we alle huidige klanten van deze voordelen laten profiteren. Daarom migreren we alle bestaande virtuele Linux servers naar het nieuwe platform. Natuurlijk doen we dat in goed overleg.

Wil je meer weten over de mogelijkheden en diensten op ons Ceph High Available en High Performance cluster of de achterliggende technologie? Kom gerust langs; we vertellen je er graag meer over!