Project Antratek: De transformatie van een webshop

donderdag, 04 juli 2019

Het opnieuw bouwen van de website is een mooie gelegenheid om kritisch naar de inhoud te kijken. Is de site nog logisch opgebouwd? Krijgt de klant wel te zien wat hij wil zien? Nuances die het verschil maken bij een succesvolle webshop.

Bij Antratek  hebben ze de afgelopen weken niet stil gezeten. Het opnieuw bouwen van de website is namelijk ook een mooie gelegenheid om kritisch naar de inhoud te kijken. Is de site nog logisch opgebouwd? Krijgt de klant wel te zien wat hij wil zien? Vincent, eigenaar van Antratek heeft dit goed uitgedacht en NewGen heeft vervolgens een aantal mock-ups uitgewerkt. Zo wordt er op de nieuwe site bijvoorbeeld nog beter ingespeeld op deeplinks.  Verder worden pagina’s samengevoegd om de inhoud korter en krachtiger te maken.

Nieuwe server voor een optimale start

In overleg met CJ2 is er besloten dat er een nieuwe, tweede, server komt. Boostsales (onderdeel van NewGen) heeft samen met CJ2 gekeken naar de beste oplossing hiervoor. De nieuwe website wordt tijdens de bouw al op deze nieuwe server geplaatst. Het grote voordeel hiervan is dat de website vanaf het begin kan gaan draaien op een server die helemaal up-to-date is. “Ik vind het enorm belangrijk dat de laadsnelheid van de website optimaal is” vertelt Vincent. “Dat is goed voor de klantbeleving én de ranking in Google. Met de nieuwe server gaat dat zeker lukken.”

Het bouwen van de Magento 2.0 website

Zodra de nieuwe server klaarstaat, gaat NewGen aan de slag met het bouwen van de nieuwe Magento 2.0 website voor Antratek. Daar gaan natuurlijk heel wat uren inzitten en hoe hou je als ondernemer dan grip op je budget? Je wilt op maandbasis graag weten waar je aan toe bent en voor een ontwikkelaar is het fijn dat hij gewoon door kan werken. “Het is goed gelukt om samen met BoostSales daar een balans in te vinden” licht Vincent toe. “Als er meer uren nodig zijn dan begroot dan vindt er altijd eerst afstemming plaats.”

We houden je op de hoogte

Nieuwsgierig hoe dit proces verder verloopt? We houden je graag op de hoogte. Regelmatig kun je hier een update vinden. Hou ons dus goed in de gaten via FacebookInstagramTwitterLinkedIn of natuurlijk onze website!