Data Hotel Groningen werkt aan de toekomst

maandag, 15 oktober 2018

Al jaren behoort Data Hotel Groningen (DHG) tot de meest betrouwbare data centers in Nederland, met 24/7 fysieke beveiliging en eigen afgesloten klantruimtes. Om ook in de toekomst bij de top van de data centers te blijven horen en de uptime te garanderen is Data Hotel Groningen al enige tijd bezig met het doorvoeren van diverse upgrades en verbeteringen.

Upgrades en verbeteringen

De behaalde uptime vanaf de start is 100%, dit vanwege de hoge mate van betrouwbaarheid van de gebruikte systemen en een 2n elektrische redundantie. Het afgelopen jaar zijn er miljoenen geïnvesteerd om klaar te zijn voor de toekomst.

Een aantal upgrades en verbeteringen die plaats vinden:

  • De koeling is aangepast waarbij de geregelde ventilatoren nieuwe toerentallen hebben,
  • De UPS-en (Uninterruptible Power Supply) zijn vervangen door de nieuwste types van VERTIV UPS,
  • De MCP panelen worden vervangen, deze controleren de netspanning en schakelen eventueel om naar noodstroomaggregraten, zo is er een zeer minimale kans op stroomuitval,
  • Het klanten portal is verbeterd en uitgebreid,
  • De opgewekte warmte wordt geleverd aan Warmtestad en hergebruikt.

Naast de bovenstaande upgrades, staat er ook onderhoud gepland aan de systemen. Daar zal u natuurlijk niets van merken. Toch geven we u graag een overzicht:

  • Onderhoud aan de koelsystemen, inclusief de downflow units op de zaal,
  • Testen van de noodstroomaggregaten elke 1e woensdag van de maand,
  • Onderhoud brand meld installatie,
  • Enzovoort.

Voor meer gedetailleerde inhoud van geplande werkzaamheden, adviseren wij je eerst op de klanten portal van DHG te kijken.

Energiezuinig

Data Hotel Groningen is veel bezig geweest met de locatie 'groen' te maken. Alle energie die DHG gebruikt, is opgewekt door hydro power en is CO2 neutraal. Mocht je hier geïnteresseerd in zijn, dan hebben wij een certificaat hier van om in te zien. Wij krijgen ook vaak de vraag wat er gebeurt met de warmte van het datacenter, waar gaat dit heen? Op dit gebied hebben ze ook niet stil gezeten:

Op 12 oktober 2018 heeft DHG een LOI (Letter Of Intent) getekend met Warmtestad met de intentie de verwarming van 5000 huishoudens en een aantal (onderwijs)instellingen aan de noordkant van de stad Groningen te verzorgen. De basis is dat DHG (haar klanten) kosteloos >1 MW warmte levert aan Warmtestad, het nieuw aangelegde warmtenetwerk in Groningen) en hiervoor koude terugkrijgt.

Data Hotel Groningen is bij verre de grootste warmteleverancier van Warmtestad en door dit systeem wordt veel warmte hergebruikt. Hierdoor wordt DHG een stuk energie efficiënter.

Glas verbindingen

Qua beschikbare en aanwezige carriers is DHG met afstand de locatie met de meeste capaciteit. Nagenoeg alle carriers hebben een zogenaamde point of presence waardoor er ook snel geleverd kan worden.

Nieuwe carriers: DC Spine heeft inmiddels presence op DHG. Via DC Spine is het mogelijk om op heel korte termijn en een kort lopende contractduur, verbindingen af te nemen tussen de datacentra waar DC Spine actief is. Zie hiervoor dcspine.nl.

Binnenkort is ook de NDIX met een point of presence aanwezig. Indien je al gebruik maakt van NDIX betekent het voor jou dat je de koppeling binnenkort via DHG kunt maken in plaats van een glas verbinding naar bijvoorbeeld Zwolle. Kan voor jou weer een kostenbesparing opleveren. Heb je nog geen koppeling met NDIX? Kijk dan eens op ndix.net wat voor interessants zij jou kunnen aanbieden.

 

Wil je meer weten over de toekomstplannen van het Data Hotel Groningen, de glasverbindingen of graag een verhelderende rondleiding? Kom gerust langs, we vertellen je er graag meer over of laten je het zien!