CJ2 optimaliseert Hyper-V platform voor Windows

woensdag, 28 maart 2018

Klanten die gebruikmaken van onze Microsoft Windows server dienstverlening profiteren van flinke verbeteringen. Meer flexibiliteit, schaalbaarheid en snelheid: ontdek wat we hebben verbeterd.

Populair platform voor Microsoft Windows server dienstverlening

Het Hyper-V platform dat wij gebruiken voor de dienstverlening gebaseerd op Windows Server, is door een grote toename van klanten en diensten in korte tijd sterk gegroeid. Vandaar dat we een aantal verbeteringen en uitbreidingen aan het doorvoeren zijn. De twee belangrijkste willen we graag nader toelichten.

Innovatieve storage architectuur met Nimble

Om klanten een optimale capaciteit te kunnen bieden met een hoge IOPS-performance, hebben we gekozen voor een storage oplossing van Nimble. Dit van oorsprong Amerikaanse bedrijf (inmiddels onderdeel van HPE) heeft een fundamenteel andere visie op architectuur. Hun zogenaamde Cache Accelerated Sequential Layout (CASLTM) biedt de klant meer flexibiliteit, een aanzienlijk hogere performance (met name bij hogere IO load) en een uiterst betrouwbare dataopslag.

Grotere schaalbaarheid en flexibiliteit door HPE BladeCenter

Om te profiteren van nog meer schaalbaarheid, flexibiliteit en capaciteit (meervoudige 10Gigabit) zijn we overgestapt naar een BladeCenter oplossing van HPE. Bijkomend voordeel is dat de hardware te besturen is vanuit één centraal management portaal. Met het VirtualConnect switching platform ontsluiten we de storage omgeving en de buitenwereld, zodat de beschikbaarheid van jouw omgeving wordt gegarandeerd.

Het Hyper-V Windows cluster is op dit moment onder meer de basis voor een aantal werkplekomgevingen en een aantal grote (web)applicaties. Deze dienstverlening wordt de komende maanden verder geoptimaliseerd. Up- of downgraden? Dat kan nagenoeg altijd zonder downtime. Vraag CJ2 gerust naar de mogelijkheden op dit Hyper-V cluster voor jouw oplossing.