Handige retail oplossingen met Windowsketch

De zon is net doorgebroken: het is een stuk warmer dan voorspeld. Je loopt langs de supermarkt en je oog wordt getrokken naar de etalage. Op het digitale scherm dat daar hangt zie je dat de waterijsjes in de aanbieding zijn en met dit onverwachtse warme weer kan je wel wat verkoeling gebruiken. Is deze aanbieding toeval? Een gelukkige samenloop van omstandigheden? Nee. De retailer heeft handig gebruik gemaakt van de (digitale) mogelijkheden.

Software voor digitale touchpoints in de retail

Sinds 2018 werkt CJ2 samen met het bedrijf Windowsketch, een bedrijf dat in oktober 2014 gestart is door Floris Sanders en hard aan de weg timmert. Inmiddels werken er ruim 15 mensen bij Windowsketch en bedient het bedrijf retailers als Bruna, Albert Heijn, Livera en Hema. De kernactiviteit van het IT-bedrijf is het produceren en leveren van data-gedreven trade marketing software welke alle digitale touchpoints in de winkels voorziet van de juiste boodschap op het juiste moment. Je kunt hierbij dus denken aan alle formaten schermen en digitale schaplabels (prijs/productlabels) maar ook kassa’s, koelvitrines, licht en muziek. Alles om de retailer de mogelijkheid te bieden om voor de consument een optimale winkelbeleving te creëren en haar te sturen in haar ‘Path to Purchase’. De retailer is altijd in control en kan dus bijvoorbeeld op het gewenste moment op basis van databronnen content, aanbiedingen en prijzen aanpassen aan bijvoorbeeld weersomstandigheden of de voorraad.

Een deskundige partner die meedenkt

Een randvoorwaarde voor deze cruciale software is dat het draait op een betrouwbaar platform. De groeispurt die Windowsketch heeft doorgemaakt zorgde ervoor dat er meer (veiligheids-)eisen kwamen aan de samenwerking met een hostingpartner. Tijdens deze professionaliseringsslag ging Windowsketch op zoek naar een hostingpartij die betrouwbaar en deskundig is en aan alle veiligheidseisen kan voldoen. Zo kwam Windowsketch uit bij CJ2. “CJ2 is ook een partij die meedenkt, ondernemend is en makkelijk kan opschalen. Dat is voor ons belangrijk.” vertelt Thomas Thiadens, managing director bij Windowsketch.

Platform ingericht ter ondersteuning van de software

Naast het bieden van een betrouwbaar en schaalbaar platform heeft CJ2 voor Windowsketch een bijzondere toevoeging ingezet. De virtualisatiehosts zijn namelijk voorzien van een speciale Nvidia Quattro GPU, grafische processor units. Door middel van RemoteFX ondersteunen deze GPU’s de hoge kwaliteit van grafische bewerkingen die Windowsketch levert in zijn dienstverlening. Het is de bedoeling dat Windowsketch in de komende jaren steeds meer retailers gaat bedienen en CJ2 staat klaar om Windowsketch hierin te ondersteunen om het mogelijk te maken.

Contactgegevens

Heeft u vragen? Bel gerust.
050 571 4240 (09:00 - 17:00)
info@cj2.nl

Bezoek-/Postadres

De Deimten 11
9747 AV Groningen
Postbus 1546
9701 BM Groningen

Bedrijfsgegevens

CJ2 Hosting BV
Kvk: 58383808
BTW: NL853015120B01
Bank: 626671612
IBAN: NL63ABNA 0626671612
BIC: ABNANL2A
Wij geloven er heilig in dat de fysieke retailer zal blijven bestaan en deze wordt geïnjecteerd met digitale mogelijkheden. Maar hij moet wel deze digitalisering omarmen anders verliest hij de strijd.
Thomas Thiadens, managing director Windowsketch