CJ2 Hosting & Development

Netwerk

CJ2 heeft een volledig redundant core-netwerk. Routers en switches zijn dubbel uitgevoerd en fysiek van elkaar gescheiden. Tevens zijn we via verschillende fysiek gescheiden landelijke glasvezelnetwerken verbonden met de buitenwereld. Hierdoor zijn we niet afhankelijk van een enkele leverancier. We werken uitsluiten met A-merken zoals Brocade en HP Procurve. Wij garanderen daardoor maximale beschikbaarheid en minimale downtime.

Routing platform

CJ2-infra-2011-square.jpg

De in totaal 5 routers wisselen externe en interne netwerkinformatie uit doormiddel van respectievelijk iBGP en OSPF. De belangrijkste routers nemen met behulp van VRRP elkaars functie over bij een calamiteit of onderhoud. Het colocatienetwerk wordt middels een 2-laags switchnetwerk met de routers gekoppeld. Rackspace klanten zijn direct aangesloten op de twee routers.

Switching platform

colocatierackspace.png

Ons switchingnetwerk is twee-laags opgebouwd, waarbij elke rackswitch met twee hoofdswitches is verbonden. Alle switches en routers zijn onderling met gigabit gekoppeld. Tussen rackswitch en router zijn er altijd minstens 2 paden die doormiddel van rapid spanning tree (rSTP) geselecteerd worden.

Datasuite

CJ2 heeft een eigen datasuite van 175m2 ingericht in het TCN Data Hotel Groningen. Dit maakt mogelijk dat de hele inrichting en beheer volledig in handen van CJ2 ligt. Hierdoor is CJ2 niet afhankelijk van een derde partij om in elke behoefte van de klant te kunnen voorzien.

Coldcorridor

De datasuite van CJ2 is volledig uitgerust met Cold corridors. Dit zorgt voor een optimale scheiding tussen koude en warme luchtstromen wat de efficiƫntie van het koelapparaat ten goede komt en niet te vergeten het milieu. Bekijk hier alvast de foto's.

Private racks

Omdat CJ2 een eigen suite beheert zijn wij in staat private racks aan te bieden vanaf een half rack. Bij een private rack krijgt u als enige de combinatie van het slot op uw private rack. Zo is u data en apparatuur optimaal beveiligd.

Brocade

In ons netwerk maken we uitsluitend gebruik van A-merk componenten zoals Brocade voor de routering en HP-Procurve voor de switching.

HP Switching

hp2650SW.jpg

De core switches en fan-out switches bestaan uitsluitend uit HP Procurve's uit respectievelijk de 2848 en de 2650 series voor volledige management en uniformiteit in het netwerk.